Praktijk voor lichaamsgerichte coaching, traumawerk, NLP en meditatie

NLP

Neurolinguïstisch programmeren heeft alles met communicatie en verandering te maken. Het gaat hier om de communicatie die zich binnen jezelf afspeelt en de communicatie die iemand met zijn leefomgeving heeft.

Werken met NLP is gericht op de vorm oftewel de manier waarop iemand zijn beperking of mogelijkheid gestalte geeft.

Door het gebruik van bepaalde gespreks- en veranderingstechnieken ontstaat er inzicht in hoe precies jouw individuele bouwstenen vorm geven aan je probleem of je mogelijkheden. Die bouwstenen (zie het maar als legoblokjes) heb je ooit, onbewust, op die manier gestapeld en verbonden met elkaar en hadden ongetwijfeld op dat moment een zeer positieve intentie ten dienste van jezelf.

Datgene wat toen met de beste intenties is ontstaan, kan intussen overbodig zijn of zelfs in de weg staan. NLP geeft concrete informatie die je kunt gebruiken om de bouwstenen op een andere manier met elkaar te verbinden, met een resultaat dat nu bij je past.

Je leert als het ware op een heel nieuwe manier te kijken, met begrip en respect. Hierdoor wordt het makkelijker om verantwoording te nemen voor datgene wat je tot nu toe altijd volgens een bepaald (beperkend) patroon, hebt gedaan en ontstaat er de vrijheid om nu andere keuzes te maken.

NLP biedt verder de mogelijkheid om oud zeer te verwerken zonder opnieuw alle pijn van toen te herbeleven.