NLP cursus “Communicatie is meer dan woorden alleen"

 

Een leuke en spannende cursus die je op ontdekkingsreis meeneemt naar de kracht en de mogelijkheden van de non-verbale communicatie.

De taal van de woorden kennen we allemaal. Toch luisteren we niet alleen naar wat iemand precies zegt met zijn woorden, maar ook letten we op hoe iemand dat zegt, de houding van het lichaam, wel of geen oogcontact, de toon waarop de woorden gezegd worden. De manier waarop iemand zijn verhaal vertelt kan door al deze non-verbale informatie een wereld van verschil maken voor de luisteraar. Ook de eigen luisterhouding is bepalend of de boodschap overkomt en hoe die overkomt.

In het dagelijks leven zijn we hier niet zo bewust mee bezig. We ervaren gewoon dat het klikt of niet, dat iemand je aanspreekt of afstoot.

Binnen NLP is er o.a. studie gedaan naar communicatieve vaardigheden en technieken. Simpel gezegd heeft NLP betrekking op de manieren waarop mensen denken, doen en voelen en op de wijze waarop dit alles wordt gecommuniceerd in woord en gedrag. Ieder mens heeft een eigen unieke wijze waarop hij of zij de wereld ervaart, ordent en weergeeft. Ondanks of juist dankzij de verschillen tussen mensen zijn er door studie overeenkomsten en patronen ontdekt die het mogelijk maken inzicht te krijgen in elkaars unieke wereldbeeld. De gereedschappen die NLP aanreikt leveren nieuwe mogelijkheden en keuzes op, waardoor je eigen invloed op je communicatie en datgene wat je ermee wil bereiken groter wordt.

De cursus is naast de theoretische informatie, die je met name in een map meekrijgt, vooral praktisch. We oefenen in "gesprekken" of rollenspelen met elkaar de aangeboden technieken. Het thuis en vervolgens b.v. op de werkvloer verder gaan oefenen en spelen is aan te raden om de nieuwe kennis eigen te maken.

 

                 Start op dinsdagavond 20 januari van 19.30 tot 22.00 uur, vervolgens op 27 januari, 3, 17 en 24 februari, 

                 3, 17 en 24 maart, 7 en 14 april.                                       

                 De kosten €295,- en je kan in termijnen betalen.